אוכל

מוקד עם עמדת אינטראקטיב ומעמד לספרי בישול יהודים מרחבי העולם

אוכל יהודי
במהלך הדורות ספגו היהודים טעמים וריחות מן העמים שבקרבם חיו, ואימצו מהם מתכונים נפלאים. תופעה זו הפכה את המטבח היהודי לאחד המטבחים המגוונים בעולם. למעשה, ניתן למצוא בו עירוב של תבשילים משמונים תרבויות ויותר. ואולם, עם כל המגוון העצום הזה, לכל סוגי האוכל היהודי יש מאפיין משותף מובהק: הכשרות. לא ניתן למצוא מתכון יהודי הכולל עירוב של מוצרי בשר וחלב, או בשר בעלי חיים לא כשרים.

מוצגים