תקליטים ישראליים

אהובה עוזרי
היכן החייל
ישראל, 1974
אוסף המוזיאון מאיר אריאל
שירי חג ומועד ונופל
ישראל, 1977
אוסף המוזיאון זהר ארגוב
נכון להיום
ישראל, 1981
אוסף המוזיאון תמוז
סוף עונת התפוזים
ישראל, 1976
אוסף המוזיאון חוה אלברשטיין
כמו צמח בר
ישראל, 1975
אוסף המוזיאון יהודה פוליקר
אפר ואבק
ישראל, 1988
אוסף המוזיאון יהודית רביץ
באה מאהבה
ישראל, 1987
אוסף המוזיאון מתי כספי
מתי כספי
ישראל, 1974
אוסף המוזיאון נעמי שמר
על הדבש ועל העוקץ
ישראל, 1981
אוסף המוזיאון ריטה
ימי התום
ישראל, 1988
אוסף המוזיאון אריק איינשטיין ושלום חנוך
שבלול
ישראל, 1970
אוסף המוזיאון שושנה דמארי
שירי עם לוחם
ישראל, 1968
אוסף המוזיאון

מידע נוסף

אהובה עוזרי, (3 במרץ 1948–13 בדצמבר 2016) זמרת־יוצרת, פזמונאית, מלחינה, מוזיקאית, נולדה וגדלה בשכונת כרם התימנים שבתל אביב.
אלבום: היכן החייל ישראל 1974 יצא לאור אלבומה הראשון, "היכן החייל", שכלל שירים העוסקים באהבה ובקינה ושירים בעל גוון מסורתי, אך זכה לעיקר תשומת הלב בזכות שיר הנושא שלו, שנכתב בהשראת שכנתה בכרם התימנים, שקוננה על שכנהּ החייל, עדי, שנעדר במלחמת יום כיפור

מאיר אריאל (2 במרץ 1942 – 18 ביולי 1999) משורר, פזמונאי, מלחין, גיטריסט, וזמר ישראלי בעל סגנון ייחודי.
אלבום: שירי חג ומועד ונופל, ישראל, 1977 הוא אלבום הביכורים של הזמר והמשורר מאיר אריאל, האלבום יצא בהפקתו המוזיקלית של חבר הילדות של אריאל, שלום חנוך, לאחר שנים רבות בהן פעל אריאל ככותב שירים מבוקש, בין השאר לחנוך ולאריק איינשטיין. האלבום יצא 11 שנים לאחר פרסומו של אריאל כ"צנחן המזמר", בעת שביצע במלחמת ששת הימים את השיר ירושלים של ברזל (אשר יצא לאור על גבי מיני-אלבום לאחר המלחמה). שירי האלבום נכתבו במהלך שנות השבעים ומושפעים מסגנונות הקאנטרי והפלק רוק

זוהר ארגוב (16 ביולי 1955– 6 בנובמבר 1987) זמר ישראלי, אשר היה פעיל בין השנים 1977–1987. ארגוב נחשב לגדול זמרי המוזיקה המזרחית והאחראי המרכזי על ההכרה במוזיקה הים תיכונית כחלק מההוויה הישראלית. מכונה "הזמיר" ו"המלך".
אלבום: אלבומו הרביעי של הזמר זוהר ארגוב שיצא לאור בשנת 1981 לאחר זכייתו של ארגוב בפסטיבל הזמר המזרחי עם השיר "הפרח בגני". בעקבות הזכייה והוצאת התקליט, החלה המוזיקה המזרחית להיות פופולרית יותר בישראל,

להקת תמוז, להקה ישראלית משפיעה שפעלה באמצע שנות ה-70 של המאה ה-20. חבריה היו שלום חנוך (שירה וגיטרה), אריאל זילבר (שירה וקלידים), מאיר ישראל (תופים), יהודה עדר (גיטרות) ואיתן גדרון (בס). תמוז נחשבת לאחת הלהקות הישראליות החשובות ביותר.
אלבום: סוף עונת התפוזים ישראל, 1976 הינו אלבומה היחיד של להקת הרוק הישראלית תמוז. יצא לאור בפברואר 1976 ובהוצאה מחודשת כעבור 30 שנים בתחילת 2006 . רוב שירי האלבום מהווים ביצועים מחודשים לשירים של חברי הלהקה שלום חנוך אריאל זילבר, יהודה עדר, איתן גדרון, מאיר ישראל.

חוה אלברשטיין (נולדה ב-8 בדצמבר 1946, בשצ'צ'ין, פולין) עלתה לישראל עם הוריה בגיל 4, למעבורת "שער העלייה" שבחיפה. זמרת-יוצרת, פזמונאית, מלחינה, מוזיקאית, סופרת ושחקנית ישראלית, פעילה מאז שנות ה-60 של המאה ה-20. אלברשטיין הוציאה לאור מעל לשישים אלבומים.
אלבום: כמו צמח בר ישראל, 1975 הוא אלבומה ה-14 של הזמרת חוה אלברשטיין. רבים מהשירים באלבום מתארים חוויות של שכול ואובדן או של געגועים וזיכרונות ילדות. בעקבות כך הפכו השירים מזוהים עם ימי זיכרון וימי אבל לאומיים, בייחוד לאור יציאתו לאחר מלחמת יום הכיפורים. השירים "את תלכי בשדה" ו"לכל איש יש שם" מושמעים בטקסי יום השואה.

יהודה ליאון פוליקר (נולד ב-25 בדצמבר 1950 בשם לֶאוֹנִידַס פּוֹלִיקָארִיס) פוליקר נולד בקריית חיים, לשרה וג'קו, הורים ניצולי השואה יוצאי העיר סלוניקי שביוון. מקור שם המשפחה "פוליקר" הוא מצפון קסטיליה, שלפני גירוש ספרד, זמר-יוצר,מלחין ומוזיקאי ישראלי, היוצר במגוון סגנונות ובנושאים הקשורים לחברה הישראלית.
אלבום: אֵפֶר ואבק ישראל, 1988, נוצר בשיתוף פעולה עם יעקב גלעד, אשר הפיק וכתב את כל השירים למעט שניים. זהו האלבום השלישי של פוליקר. צמד היוצרים, שניהם בשלהי שנות השלושים לחייהם, שילבו בו שנים-עשר שירים הנוגעים לחייהם כבני הדור השני לשואה, וגדלו בישראל בצל הטראומה שחוו הוריהם ניצולי השואה. באלבום זה העביר פוליקר את קריירת הסולו שלו מהסגנון היווני לסגנון הרוקיסטי.

יהודית רביץ (נולדה ב-29 בדצמבר 1956; כ"ה בטבת תשי"ז) רביץ נולדה, גדלה והתחנכה בבאר שבע לאב ממוצא פולני ולאם ממוצא מצרי ולמדה בבית הספר מקיף א' בעיר מגוריה, אותו עזבה בסוף כיתה י"א כדי להתגייס ללהקה צבאית. היא אמנית, זמרת-יוצרת, מלחינה, מוזיקאית, מעבדת ומפיקה מוזיקלית ישראלית.
אלבום באה מאהבה הוא אלבום הסולו השישי שלה שיצא בשנת 1987. רביץ הלחינה שישה שירים (מתוך שמונה בסך הכל). את המילים כתבו יענקל'ה רוטבליט (חמישה שירים), שלום חנוך, מיקי שביב וצרויה להב (אחד כל אחד). את שירי האלבום עיבד והפיק מוזיקלית ירון בכר, מלבד השיר "עוד על אהבה", שעובד על ידי מיקי שביב.

מתי כספי (נולד ב-30 בנובמבר 1949) נולד וגדל בקיבוץ חניתה. בינקותו חלה בפוליו. כשהיה בן 5 החל לנגן בחלילית ובמנדולינה. כשהיה בן 8 נהג ללכת לצפות בהופעותיו של שמואל גוגול, והתחיל לנגן במפוחית ובפסנתר. בצבא שירת בלהקת פיקוד דרום. הוא מוזיקאי ישראלי רב תחומי: מלחין, מעבד, מתזמר, מפיק ומנהל מוזיקלי, רב-נגן וזמר מבצע. כספי הוא זוכה פרס אקו"ם בתחום המוזיקה.
אלבום: מתי כספי אלבומו הראשון של מתי כספי שיצא בשלהי 1974 התקבל בביקורות טובות, ולאחר מכן כמעט כל שירי האלבום הפכו לקלאסיקה מיד עם צאתם. כספי, היה דמות ידועה בפופ הישראלי לאחר שכתב לאחרים והופיע במסגרת הלהקה הצבאית, שלישיית 'לא אכפת להם' ו'מאחורי הצלילים'.

נעמי שמר נולדה בי״ז בתמוז תר״ץ, 13 ביולי 1930- 2004 בקבוצת כנרת בארץ ישראל, לרבקה ומאיר ספיר (ספירוב), חלוצים שעלו בעלייה השלישית מווילנה. נעמי היא משוררת ומלחינה, מעמודי התווך של הזמר העברי, כתבה והלחינה מאות שירים ללהקות צבאיות, להרכבים קוליים ולטובי הזמרים והזמרות בארץ.
אלבום: על הדבש ועל העוקץ , השיר ידוע גם בשם: על כל אלה, הוא פזמון עברי שחיברה והלחינה נעמי שמר ב-1980. שמר התייחסה לפזמון כשיר אישי מאוד שכתבה על מנת לעודד את רוחה של אחותה בעקבות אסון משפחתי, אך תוך זמן קצר מצאתו, הפך השיר להמנון של גוש אמונים נגד פינוי יישובים בשטחים שכבשה ישראל בסיני (בתחילת שנות ה-80)

ריטה יהאן-פרוז קליישטין (נולדה ב-24 במרץ 1962), עלתה לארץ עם משפחתה מאירן בגיל 8. גדלה והתחנכה ברמת השרון. זמרת ושחקנית ישראלית המוכרת בשמה הפרטי ריטה, .
אלבום: ימי התום הוא שם האלבום השני שלה, אשר יצא לחנויות ב-22 במרץ 1988. בהפקה של רמי קלינשטיין ובעיבודים של קלינשטיין, אלון הלל, נאור דיין ובנצי גפני. קלינשטיין גם הלחין את רוב שירי האלבום, שבו נכללו להיטים כמו "בוא" שכתבה מירי פיגנבוים, "עטוף ברחמים" שכתב אהוד בנאי, "אני חיה לי מיום ליום" שכתב חנוך לוין וביצעה במקור תיקי דיין בלחן שונה, ושירים רבים נוספים.

אריק איינשטיין (3 בינואר 1939– 26 בנובמבר 2013) נולד, גדל והתחנך בתל אביב בשם אריה לייב איינשטיין. בן יחיד לדבורה ויעקב איינשטיין. זמר-יוצר, פזמונאי, שחקן, קומיקאי ותסריטאי ישראלי.
שלום חנוך (נולד ב-1 בספטמבר 1946),זמר-יוצר, פזמונאי, מלחין ומפיק מוזיקלי ישראלי נחשב לאחד מראשוני היוצרים ברוק הישראלי. יצירתו, הן כסולן והן במסגרת שיתופי פעולה מוזיקליים, השפיעה רבות על המוזיקה הישראלית.
אלבום: שבלול הוא שם אלבומם המשותף של אריק איינשטיין ושלום חנוך, שיצא ב-1970 ומבוסס על סרט הקולנוע "שבלול". נחשב לאחד האלבומים המשפיעים ביותר ברוק הישראלי, ובסקרים רבים הוא נבחר כאלבום העברי הטוב בכל הזמנים. חנוך הלחין את כל שיריו וכתב כמעט את כולם. רבים מהשירים הפכו ללהיטים, ובהם "למה לי לקחת ללב" (מילים: איינשטיין וחנוך), "מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר", "אבשלום" (מילים: חבורת לול), "קח לך אישה", "אל תוותרי עלי", "מה שיותר עמוק יותר כחול" ו"הבלדה על יואל משה סלומון" (מילים: יורם טהרלב). השיר "למה לי לקחת ללב" זכה בתואר "שיר השנה" במצעד הפזמונים העברי השנתי של גלי צה"ל באותה שנה.

שושנה דמארי (31 במרץ 1923‏ – 14 בפברואר 2006) זמרת ושחקנית ישראלית-ילידת תימן, כלת פרס ישראל לשנת תשמ"ח (1988), שזכתה לכינוי "מלכת הזמר העברי". דמארי, שהתפרסמה עוד לפני קום מדינת ישראל, נהנתה מפופולריות ארוכת שנים ושיריה, "כלניות", "צריך לצלצל פעמיים", "אור" ורבים אחרים, הם שירים מוכרים וחלק מההיסטוריה המוזיקלית של קום המדינה. היא שיחקה בסרטים "גבעה 24 אינה עונה" (1955) ו"באין מולדת" (1956), שתיאר את עליית משפחתה לארץ. בשנת 1957 כיכבה באופרטה העברית "שולמית". וביצעה באותה תקופה גם שירים בעלי גוון תימני, כמו השיר "אם ננעלו" של רבי שלום שבזי (אותו ביצעה לימים גם עפרה חזה בעיבוד חדש).
אלבום: "שירי עם לוחם" שיצא לאור ב-1968 היה שונה מאלבומיה הקודמים. הפופולריות שלה היתה גבוהה ונשמרה גם לאורך שנות ה60 וה70 אולם קולה לא היה צלול כבהתחלה.

לקריאה נוספת