תלבושת גבר וכיסוי ראש לאשה מהפקת "שיר השירים" של להקת המחול ענבל

תלבושת גבר וכיסוי ראש לאשה מהפקת "שיר השירים" של להקת המחול ענבל
ישראל, 1949
כוריאוגרפיה: שרה לוי תנאי
עיצוב תלבושות: משה שטרנפלד ויהודית גרינשפן
תלבושת: ברוקאד סינתטי, קטיפה, כותנה, שיפון, פתיל מוזהב
כיסוי ראש: חוטים סינתטיים, חרוזי זכוכית, סרטים מוזהבים באדיבות תיאטרון מחול ענבל

חייב לדעת

להקת מחול, נוסדה בישראל בשנת 1949 על ידי הרקדנית והכוריאוגרפית זוכת פרס ישראל, שרה לביא-תנאי, על מנת להמשיך את המסורת העשירה של תרבות יהודי תימן. הלהקה פועלת ב"מרכז האתני הרב תחומי ענבל", נווה צדק.
שרה לביא-תנאי עבדה עם קבוצת נערים ונערות בני העדה התימנית. במסגרת הקבוצה הם התנסו במשחק, תנועה ועוד. מקבוצה זו צמח דור הרקדנים הראשון של להקת ענבל, אשר מנה כשבעה נערים. הלהקה החלה לעבוד באופן רשמי ב-1950 וכונתה "הלהקה המזרחית של שרה לביא(לוי)".
הלהקה הופיעה במושבים, קיבוצים ובישובים אחרים בארגונו של המרכז לתרבות של ההסתדרות. בשנת 1954 לאחר הופעה בכנס מחולות בדליה, הלהקה זכתה לתמיכה כספית וארגונית של "קרן נורמן" שאפשרה לה להרחיב את מספר חברי הלהקה ל-12 וליצור בתנאים מיטביים יותר. את תלבושות חברי הלהקה עיצבה פיני לייטרסדורף, המעצבת הראשית של חברת "משכית" ומעצב התפאורה היה הצייר ומעצב הבמה אנטול גורביץ'.
התגובות ללהקה של לביא-תנאי היו מעורבות. היו שהביעו זלזול וביקורת, ראו בה פולקלור מזרחי ותו לא. עם זאת, נבחרה להקת ענבל לייצג את ישראל בעולם. בשנים 1957-1959 יצאה הלהקה לסיבובי הופעות בצפון אמריקה ובאירופה. באוגוסט 1984 הלהקה השתתפה בפסטיבל "גוונים במחול" וזכתה במקום הראשון על הופעתה.
להקת ענבל, בניהולה האמנותי של לוי-תנאי, זכתה להצלחה ופופולאריות רבה במשך כארבעים שנה, הן בארץ והן בסיבובי ההופעות בעולם. בשנים שלאחר מכן ירדה קרנה של הלהקה. בשנת 2015 היה ברק מרשל המנהל האמנותי של הלהקה והלהקה העלתה את יצירתו "וונדערלאנד. ב-2016 הלהקה העלתה את המופע "ריקוד פשוט" של הכוראוגרף מור שני.

לקריאה נוספת