מהמטבח באהבה, ישראל 1982 , אוסף המוזיאון
חייב לדעת
רות סירקיס היא אחת האנשים המשפיעים ביותר בתחום האוכל הישראלי. כתבה כ-20 ספרי בישול, חלקם תורגמו לשפות רבות, הגישה תכנית רדיו, כתבה כתבות וטורים רבים בעיתונים וקיבלה פרס מפעל חיים בטקס פרסי האוכל. החלה את דרכה הקולינרית בכתיבת טור במגזין "את" הצעיר, בטור סיפרה את החוויות הקולינריות מישראל ומארה"ב. בשנת 1975 הוציאה לאור את הספר הראשון בעברית "מהמטבח באהבה" שהפך לרב מכר לאורך שנים. הספר נכתב אחרי מלחמת יום כיפור, בתקופה שמדינת ישראל ביקשה לצאת מתרבות הצנע ולהפתח למקומות חדשים. סירקיס אספה מתכונים שונים והתאימה אותם לכשרות ולהיצע שהיה קיים בחנויות בישראל באותה תקופה. רות סירקיס הכירה לציבור הישראלי את המגוון הקולינרי העולמי החדשני בעברית תקנית ברורה ומובנת.
מידע נוסף
בשנת 1962 נסעה לארה"ב בעקבות עבודת בעלה והתוודעה לתכניות האוכל של ג'וליה צ'יילד, אחת הנשים המשפיעות ביותר על תרבות האוכל האמריקאית בשנים אלו. צ'יילד הכניסה צורות חדשות של בישול ואפייה וחומרים חדשים וכן פרסמה ספר בישול עב כרס ללא תמונות כלל. סירקיס הכינה את המתכונים, הכשירה, תרגמה אותם וצילמה את התוצאה הסופית. בארץ נתקלה בקשיים להוציא לאור את ספר הבישול משום שהיה עדיין מיתון, לאנשים לא היה כסף ומוצרים רבים לא נמכרו בחנויות.
בשנת 1967 החלה לכתוב טור קבוע לענייני אוכל במגזין "את". עורך המגזין היה טומי לפיד ששיתף פעולה אח"כ עם סירקיס בכתיבת ספרי בישול. היא המשיכה בכתיבת הטור גם כשחזרה שנית לארה"ב. במהלך השהייה השנייה בארה"ב, כתבה טור שבועי באנגלית לעיתון יהודי והוציאה לאור שני ספרי בישול באנגלית, האוכל בחגים היהודיים וטעמים מוכרים ממדינת ישראל, שתורגם לשפות רבות ושווק כספר מזכרות עבור תיירים מארצות שונות.
בשנת 1975 הוציאה את ספרה "ילדים מבשלים" שהציג רעיון מהפכני לתקופה, ילדים מבשלים במטבח. סירקיס יצרה מתכונים שהילדים יוכלו לבצע בכוחות עצמם מלווים בהסברים ואיורים פשוטים וברורים. הספר הפך לרב מכר והיום היא מוציאה ספר ילדים נוסף, כחלק מספריית פיג'מה המחולק לילדי הגן.
בשנת 1983 פתחה הוצאה לאור יחד עם בעלה ובה יצאו לאור ספרים רבים מתחום הלייף סטייל, אוכל ואירוח. היא עדיין פועלת ועובדת ומוציאה לאור ספרי בישול נוספים.