איור: דניאל קארסו, יזם

חייב לדעת

נולד ביוון בשנת 1905 למשפחה ממגורשי ספרד. ב1916 המשפחה עברה לברצלונה בספרד, שם הבחין האב (יצחק) בריבוי בעיות עיכול אצל ילדים. קארסו האב הושפע ממחקרים של ההשפעות החיוביות של חיידקים על בעיות מעיים והתחיל לייצר יוגורט בברצלונה בעזרת תרביות ממכון פסטור בפריז. למוצר הוא קרא דנונה על שם בנו: דניאל. בתחילה, היוגורט נמכר בבתי מרקחת כמוצר בריאותי אולם החל מ1929 בניצוחו של דניאל קארסו התחילו לייצר את היוגורט ולהפיץ אותו לציבור הרחב בצרפת. בשנת 1941 עם מלחמת העולם השנייה ועליית הנאצים לשלטון, ברחה משפחת קארסו לארה"ב. שם רכשה חברה קטנה לייצור יוגורט והחלה לייצר יוגורט לבן, רק בשנת 1947 עם תוספת ריבת תות שדה ליוגורט החלו המכירות לעלות. שינוי זה הפך את היוגורט ממוצר בריאות לחטיף ולקינוח. בתום המלחמה, פתח דניאל קארסו סניף גם בצרפת וספרד וחזר להפיץ שם את היוגורטים. הוא היה אחראי לגידול המכירות של המוצר בכל רחבי העולם.

לקריאה נוספת